Zaštita privatnosti

Zaštita privatnosti
Pravila zaštite osobnih podataka na web stranici www.cordis.hr


1. Opće informacije

Ova Pravila zaštite privatnosti (dalje: Pravila) opisuju koje vaše osobne podatke prikupljamo, na koji način obrađujemo te u koje svrhe ih upotrebljavamo, kao i vaša prava povezana s vašim podacima.

Cordis d.o.o, I Malešnica 16, Zagreb OIB: 93050534046 (dalje: Cordis) obrađuje osobne podatke korisnika svojih usluga i posjetitelja stranice www.cordis.hr u skladu s važećim propisima kojima je regulirana zaštita osobnih podataka (Opća uredba o zaštiti podataka 2016/679).

Poštujemo vašu privatnost i obrađujemo osobne podatke pošteno i zakonito, isključivo na temelju valjanih pravnih osnova, odnosno sukladno vašim suglasnostima za obradu.
U svakom trenutku možete promijeniti ili povući dane privole za obradu osobnih podataka.
Pregledavanje internetske stranice www.cordis.hr je anonimno te se tom prilikom ne prikupljaju podatci koji bi omogućili Vašu osobnu identifikaciju kao što su ime, prezime, adresa, telefonski broj ili e-mail adresa.
Prikupljamo samo one podatke koje nam dobrovoljno dostavite i samo u svrhe navedene u ovim pravilima zaštite osobnih podataka. Vaši podatci su nam potrebni samo isključivo za pružanje usluge koje ste nam zatražili.
Cordis d.o.o ne prodaje, iznajmljuje ili posuđuje osobne podatke korisnika web stranica trećim stranama i štiti Vaše osobne podatke od neovlaštenog pristupa.
Osobni podatak je svaki podatak koji se odnose na pojedinca čiji je identitet utvrđen ili se može utvrditi.


2. Način i svrhe obrade osobnih podatak
2.1. Koje osobne podatke obrađujemo?

Osobne podatke prikupljamo sukladno važećim propisima i to kako bismo vam npr. mogli poslati obavijesti elektronskom poštom, uključiti vas u sudjelovanje u nagradnim igrama te obavijestiti pobjednika, ili odgovoriti na vaša pitanja, primjedbe i komentare. Vaše osobne podatke obrađujemo samo na temelju vaše privole, zakona ili radi ostvarenja legitimnog interesa voditelja obrade.
 
U određenim slučajevima će prikupljanje vaših osobnih podataka biti nužno radi izvršenja ugovora između vas i Cordis d.o.o-a, na primjer prilikom kupovine proizvoda u našoj internetskoj trgovini, kako bismo vam mogli dostaviti proizvod na zatraženu adresu dostave i sl.

Ukoliko izaberete da kupljeni proizvod bude dostavljen na Vašoj adresi, nužni podaci za izvršenje usluge (ime i prezime, adresa , broj telefona) biti će proslijeđeni dostavnoj službi.
 
Cordis d.o.o automatski prikuplja podatke o Vašem računalu. Ovi podaci mogu uključivati Vašu IP adresu, tip preglednika, ime domene, vrijeme pristupa i adrese web stranica. Ove podatke Cordis d.o.o koristi u svrhu ponude svojih usluga, održavanja njihove kvalitete te dobivanja općih statističkih podataka vezanih uz korištenje Web stranica.

Promotivne poruke

Pristup internetskoj stranici www.cordis.hr je slobodan i ne zahtijeva registraciju. Ukoliko želite primati promotivne poruke o našim proizvodima i uslugama možete odabrati jednostavnu prijavu vaše e mail adrese u web obrazac, bez potrebe registracije. U svakom trenutku možete odustati od primanja promotivnih poruka na način da odaberete ponuđenu opciju povlačenja suglasnosti u primljenoj promotivnoj poruci.

Ankete i upitnici

Kroz ankete i upitnike prikupljamo informacije o vašem zadovoljstvu s našim proizvodima i druge korisne podatke kako bi ih prilagodili vašim potrebama te u svrhe promicanja odnosa s javnošću. Rezultati provedenih anketa ili upitnika su isključivo sumarni i anonimni. Za sudjelovanje u anketama ili upitnicima prijavljujete se svojom e mail adresom kroz web obrazac.

Promidžbene nagradne igre i nagradni natječaji

Povremeno organiziramo nagradne igre i druga natjecanja. Osobne podatke koje prikupljamo na ovaj način obrađujemo isključivo u svrhu realizacije nagradne igre, odnosno natjecanja (npr. objava imena dobitnika za kontaktiranje dobitnika, dostave nagrade i sl.).

Za sudjelovanje u nagradnoj igri ili natječaju potrebni su nam vaše ime, prezime, e mail, kontakt telefon i adresa za dostavu nagrade. Po potrebi možemo tražiti dodatne informacije koje će biti definirane pravilima nagradne igre ili natječaja (npr. broj računa).

Kontaktiranje

Ukoliko nam se obratite s vašim upitima, podatke koje nam pri tome dostavite obrađujemo isključivo za pružanje traženih informacija. Nakon odgovora na vaš upit dostavljene podatke ćemo obrisati.

Osobni podatci koju su nužni za rješavanje reklamacije na proizvod čuvaju se 24 mjeseca od dana zaprimanja sukladno propisima kojima se uređuju prava potrošača.

Otvorene zamolbe za posao

Podatke koje nam pošaljete kroz otvorene zamolbe za posao obrađuju se isključivo u svrhe obavljanja selekcijskog postupka pri zapošljavanju.

2.2. Kategorije osobnih podataka koje obrađujemo

 • Kontakt i identifikacijski podaci potrebni za otvaranje korisničkog računa na web stranici i/ili za članstvo u programima lojalnosti Cordis d.o.o
 • Kontakt i identifikacijski podaci potrebni za naručivanje proizvoda u online trgovini odnosno njihovu isporuku/dostavu na zatraženu adresu.
 • Podaci o kupnji putem online trgovine, npr. kupljeni proizvodi, iznos računa, odabrani način plaćanja, učestalost kupnje.
 • Podaci iz korespondencije korisnika s voditeljem obrade (uključujući njihov sadržaj).
 • Podaci o interakciji korisnika s web stranicom koji se prikupljaju korištenjem kolačića (eng. cookies). Detalje o tehnologiji kolačića i njihovoj upotrebi na ovim web stranicama možete na stranici s pravilima korištenja kolačića.

Putem ove web stranice možemo Vam ponuditi mogućnost komuniciranja i poveznica sa sadržajem društvenih mreža (npr. Facebook). Ako odlučite upotrebljavati svoj profil s društvenih mreža, imajte na umu da društvena mreža, ovisno o postavkama Vašeg profila na društvenoj mreži, može s nama podijeliti neke informacije o Vašem profilu.
 
Ne prikupljamo i ne koristimo osobne podatke osoba mlađih od 18 godina (u okviru razumnih granica ukoliko nam je moguće spoznati dob korisnika), osim uz izričitu suglasnost roditelja ili staratelja. Ukoliko ste mlađi od 18 godina, molimo Vas da nam ne šaljete svoje osobne podatke (ime, prezime, adresa, telefonski broj, e-mail ili druge podatke koji bi Vas mogli pomoći identificirati), jer ćemo obradu takve komunikacije morati odbiti.
2.3.Svrha obrade osobnih podataka

Cordis obrađuje osobne podatke za sljedeće svrhe:

 • Otvaranje korisničkih profila na web stranici i/ili članskih profila u programima lojalnosti Cordis d.o.o
 • Obrada narudžbi putem online trgovine i isporuka/dostava naručenih proizvoda na adresu koju je korisnik naznačio.
 • Pružanje različitih pogodnosti članovima programa lojalnosti Cordis d.o.o
 • Prijenos komercijalnih komunikacija putem elektroničke pošte, mobilne telefonije ili tradicionalnom poštom odnosno kurirskom dostavom (u limitima Vaše suglasnosti).
 • Sudjelovanje u anketama, upitnicima i nagradnim natječajima organiziranim od strane Cordis d.o.o (u limitima Vaše suglasnosti).
 • Pružanje odgovora na pitanja koja nam postavite ili na Vaše savjete, komentare, prigovore i sl.
 • Izrada različitih izvještaja / statistika o načinu korištenja web stranice i usluga koje nudi, uključujući o tome kako su izvršeni ugovori s Cordis d.o.o
 • Rješavanje svih sporova ili pritužbi koji se odnose na ili proizlaze iz aktivnosti Cordis d.o.o

 

3. Sigurnost plaćanja kreditnim karticama

Cordis d.o.o se obvezuje primijeniti maksimalne sigurnosne standarde u svrhu zaštite interesa kupaca i sprječavanja eventualnih zlouporaba informacija. Kartična naplata proizvoda / usluga dostupnih u online trgovini vrši se putem online rješenja za kartično plaćanje.
 
Brojevi kreditnih kartica ne pohranjuju se i nisu dostupni Cordis d.o.o.


3. Primatelji osobnih podataka

Cordis d.o.o će vaše osobne podatke prosljeđivati drugim primateljima isključivo na temelju zakonske obveze, odnosno opravdanog zahtjeva ovlaštenog javnog tijela (npr. sudovima).

Po potrebi osobni podatci će se prosljeđivati i pouzdanim partnerima (izvršiteljima obrade) u svrhe omogućavanja korisničke potpore, održavanja informacijskog sustava, istraživanja tržišta ili sličnih potreba uz obvezne mjere povjerljivosti i zaštite podataka.
 

4. Zaštita osobnih podataka

Prikupljene osobne podatke obrađujemo uz obaveznu primjenu odgovarajućih pravnih, tehničkih i organizacijskih mjera sigurnosti kako bismo spriječili svaku neovlaštenu obradu podataka.

Pristup vašim osobnim podacima ograničen je samo na one zaposlenike kojima su te informacije nužne u pružanju naših usluga. Kontinuirano educiramo naše zaposlenike o važnosti povjerljivosti podataka te čuvanju privatnosti i zaštiti Vaših podataka. Prikupljamo samo one podatke koji su nužni za predmetnu obradu i ne čuvamo ih dulje nego li je to potrebno, odnosno određeno zakonskim propisima.
 

5. Vaša prava

U svakom trenutku od nas možete zatražiti informaciju o obradi vaših osobnih podataka i zatražiti ostvarivanje sljedećih prava:

- pravo na pristup podatcima koji se odnose na vas
- ispravak ili dopunu vaših osobnih podataka kako bi uvijek bili točni
- brisanje osobnih podataka (ukoliko ne postoje opravdani razlozi za čuvanje podataka)
- ograničenje obrade osobnih podataka, npr. kada prigovarate točnosti osobnih podataka, a za vrijeme dok ne provjerimo njihovu točnost
- povlačenje suglasnosti za obradu podataka (npr. za primanje promotivnih poruka)

Ukoliko smatrate da je neko od vaših prava povrijeđeno možete podnijeti prigovor Agenciji zaštitu osobnih podataka na kontakt:

Martićeva ulica 14, HR – 10 000 Zagreb, email: azop@azop.hr
 

6. Kontakt za zaštitu osobnih podataka

Zahtjevi, pritužbe ili upiti koji se odnose na obradu i zaštitu osobnih podatka možete uputiti na adresu elektroničke pošte: info@cordis.hr

Sukladno važećim zakonskim propisima kojima je regulirana zaštita osobnih podataka svaki zahtjev/upit bit će riješen što je prije moguće, a najkasnije u roku od 15 dana od zaprimanja.

Prilikom kontakta i postavljanja navedenih zahtjeva uložit ćemo razumne napore da potvrdimo vaš identitet i spriječimo neautoriziranu obradu osobnih podataka.

Službenik za zaštitu podataka

Cordis d.o.o
I Malešnica 16
HR – 10 000 Zagreb
Tel. + 385 1 3733 357
e-mail: info@cordis.hr7. Pravila zaštite osobnih podataka drugih web stranica/trećih osoba trećih strana

Na ovoj stranici pronaći ćete poveznice na druge web stranice ili portale. Pravila o zaštiti osobnih podataka na tim portalima mogu biti drugačija od ovih Pravila.

Na našoj stranici možemo vam ponuditi i značajke društvenih mreža koje omogućavaju dijeljenje osobnih podataka na društvenim mrežama. Stoga vas molimo da se upoznate s pravilima o zaštiti osobnih podataka koja se primjenjuju na stranicama drugog portala ili društvenoj mreži odnosno od strane trećih osoba.

U slučaju promjena ovih Pravila obavijestit ćemo Vas o tome na ovoj stranici i ažurirati datum izmjene politike privatnosti dolje kako slijedi.

 

8. Kolačići

Kako bi ova web stranica radila ispravno sa svim svojim funkcionalnostima te da bi mogli dalje raditi na unaprijeđenju stranice i poboljšanju korisničkog iskustva, potrebni su nam kolačići (eng. cookies). Prema regulacijama Europske unije, od 25.03.2011. obvezni smo prije spremanja kolačića zatražiti vaš pristanak. To znači da korištenjem ove web stranice pristajete na uporabu tih datoteka. Ako onemogućite kolačiće, nećete moći koristiti pojedine funkcionalnosti web mjesta koje su podržane tom tehnologijom.

8.1. Što su kolačići?
Kolačići su male tekstualne datoteke koje web mjesto sa servera sprema u vaš web preglednik računala ili mobitela (ovisno s kojim uređajem pristupate stranici), i to kada prvi puta posjetite tu web stranicu. Nakon prvog posjeta, svaki puta kada web preglednik zatraži identičnu stranicu sa servera, kolačići se s korisničkog računala šalju na server. Na taj način, server ima mogućnost identifikacije i praćenja web preglednika. Termin cookies koristimo za sve datoteke koje na prethodno opisani način prikupljaju podatke.

8.2. Postoji nekoliko tipova kolačića:

 • Privremeni kolačići (sesije): automatski se uklanjaju s vašeg računala kada zatvorite web preglednik. Pomoću njih web mjesta pohranjuju privremene podatke (npr. stavke u košarici za kupnju)
 • Stalni kolačići: ostaju spremljeni na vašem računalu i nakon zatvaranja web preglednika. Pomoću njih web stranice pohranjuju podatke – najčešće je riječ o vašim postavkama kod korištenja stranice. Stalni kolačići će ostati na vašem računalu tako dugo dok ih ručno ne uklonite ili dok im ne istekne rok.
 • Kolačići prve strane: dolaze s web mjesta kojeg gledate, a to su privremeni ili stalni. Pomoću nijh web mjesta pohranjuju podatke kao što su ime i lozinka, s ciljem da se ne morate prijavljivati prilikom svakog posjeta.
 • Kolačići treće strane: pripadaju različitim domenama od onog prikazanog u adresnoj traci. Web stranice mogu sadržavati sadržaj iz drugih područja (kao što su banneri), što otvara mogućnost za praćenje korisničke povijesti pregledavanja. Mogućnosti podešavanja privatnosti u većini modernih preglednika omogućuju blokiranje kolačića treće strane.
 • Kako onemogućiti kolačiće?

Isključivanjem kolačića odlučujete hoćete li dopustiti njihovo pohranjivanje na vašem računalu. Postavke mogu se kontrolirati i mijenjati u vašem web pregledniku. Ako onemogućite kolačiće, nećete moći koristiti pojedine funkcionalnosti web stranice.

8.3. Koristi li webshop Cordis d.o.o kolačiće i zašto?
Da, s glavnim ciljem da naše web stranice omoguće što bolje korisničko iskustvo. Izuzev toga, koristimo ih još za:

 • Za praćenje statistika posjećenosti: kolačići skupljaju informacije o interakcijama posjetitelja na našim web stranicama. Koriste se za pohranu i ostalih podataka vezanih uz korisničku aktivnost.
 • Za normalno funkcioniranje web programa: kolačići služe za normalno funkcioniranje određenih mogućnosti web mjesta koje korisnicima olakšavaju pristup sadržaju.

 

9. Ostvarenje prava ispitanika

Za sva pitanja zaštite osobnih podataka, kao i radi ostvarenja gore navedenih prava, molimo Vas obratite se:

 • elektronskom poštom na info@cordis.hr
 • pisanim putem na Cordis d.o.o, I Malešnica 16, HR-10000 Zagreb
 • telefonom na +385 1 3733 357
 • faxom na +385 1 3733 366

Ovisno o zahtjevu korisnika/ispitanika, Cordis d.o.o se obvezuje:

 • Potvrditi korisniku da li obrađuje ili ne obrađuje osobne podatke koji se odnose na tog korisnika/ispitanika
 • Ispraviti ili izbrisati, bez naknade i bez odgađanja, osobne podatke koji se odnose na korisnika/ispitanika
 • Ograničiti ili prestati s obradom osobnih podataka korisnika/ispitanika